Hvis du fortsætter med tabt arbejdsfortjeneste, efter at du er blevet ledig, er beregningen af den uændret, dvs. den er fortsat fastsat på baggrund af din tidligere løn.
Du skal dog være opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke kan få dagpenge fra a-kassen.
Vejledningen beskriver situationen således:
Hvis en borger, der modtager hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste efter serviceloven for et antal timer om ugen, anmoder om at få arbejdsløshedsdagpenge, skal arbejdsløshedskassen vurdere, om den pågældende står fuldt ud til rådighed, herunder vil kunne overtage arbejde på almindelige vilkår.
Ofte er dét forhold, at borgeren modtager hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste, en indikator på, at den pågældende ikke kan stå fuldt ud til rådighed, da den tabte arbejdsfortjeneste jo gives netop, fordi borgeren forudsættes at have et løn- eller indtægtstab som følge af, at pågældende ikke kan arbejde på fuld tid, fordi han eller hun skal passe sit barn i et antal timer om ugen.
Du vil i en 3 måneders periode, fra du bliver ledig fra dit deltidsjob, kunne få en dagpengelignende ydelse fra kommunen efter barnets lov § 88.
Ferieloven gælder ikke for modtagere af tabt arbejdsfortjeneste. I stedet er du berettiget til et "tillæg til ferieformål", den dag du enten helt ophører med at modtage tabt arbejdsfortjeneste - eller får færre timers tabt arbejdsfortjeneste.
En person, der går fra fuldtids til deltids tabt arbejdsfortjeneste, skal have udbetalt et tillæg på 12,5 % af den ydelse, man har modtaget i det forudgående kalenderår. Dog kun for det antal timer, som du ikke længere bliver kompenseret for. Kommunen skal tilsvarende beregne 12,5 % af ydelsen i det kalenderår, hvor ydelsen stoppes eller nedsættes.